Piercingul septum: tot ce trebuie să știți

Dacă sunteți interesat de a vă decora septumul cu un piercing, este important să cunoașteți toate aspectele legate de acest proces. Piercingul septum, care implică perforarea membranei nazale dintre nări, este o formă de artă corporală care a câștigat popularitate în ultimii ani. În acest articol, vă vom oferi informații esențiale despre piercingul septum, procesul în sine, îngrijirea ulterioară și multe altele.

Ce este piercingul septum?

Piercingul septum este o formă de piercing care implică perforarea cartilajului sau a țesutului moale dintre cele două nări. Aceasta poate fi realizată cu diferite tipuri de bijuterii, cum ar fi inelele sau capsele. Acest tip de piercing poate fi vizibil sau ascuns, în funcție de preferința personală.

Procesul de piercing al septumului

Procesul de piercing al septumului este efectuat de un profesionist experimentat într-un salon de înfrumusețare sau un studio de piercing. Acesta va utiliza instrumente sterilizate pentru a face perforarea în mod sigur. Iată pașii tipici ai procesului:

  1. Curățarea și dezinfectarea zonei septumului.
  2. Măsurarea și marcare punctului de perforare.
  3. Utilizarea unui ac steril pentru a face perforarea.
  4. Introducerea bijuteriei (de obicei un inel sau o capsa).
  5. Închiderea bijuteriei pentru a se asigura că aceasta rămâne în poziție.

Durerea și vindecarea

Procesul de piercing poate fi asociat cu o senzație de durere sau disconfort, dar aceasta este de obicei trecătoare. După efectuarea piercingului, este important să acordați o atenție deosebită îngrijirii pentru a evita infecțiile. Acest lucru implică curățarea zilnică a zonei cu soluție salină și evitarea atingerii necorespunzătoare a bijuteriei.

Îngrijirea ulterioară

În primele săptămâni după efectuarea piercingului, este crucial să evitați scărpinarea sau rotirea bijuteriei. De asemenea, evitați să folosiți produse de îngrijire a pielii sau de machiaj care ar putea irita zona septumului. Consultați întotdeauna un profesionist dacă observați semne de infecție sau disconfort excesiv.

Piercingul septum și stilul personal

Piercingul septum poate fi o formă de exprimare a stilului personal și a individualității. Este important să alegeți bijuterii care vă reprezintă și să vă simțiți confortabil cu ele. Acest piercing poate fi o modalitate de a vă distinge într-o mulțime și de a vă arăta creativitatea.

Frequently Asked Questions (Întrebări frecvente)

1. Piercingul septum doare?

Procesul de piercing poate fi dureros pentru unele persoane, dar acesta durează doar câteva secunde. Durerea este de obicei tolerabilă și dispare rapid.

2. Cât de mult durează vindecarea unui piercing septum?

Perioada de vindecare variază de la o persoană la alta, dar în general durează între 6 și 8 săptămâni. Este important să respectați sfaturile profesionistului în ceea ce privește îngrijirea ulterioară.

3. Pot să-mi schimb bijuteria înainte de vindecare completă?

Nu este recomandat să schimbați bijuteria înainte de vindecarea completă a piercingului, deoarece acest lucru poate crește riscul de infecție sau de rupere a țesutului.

4. Este sigur să fac piercingul septumului într-un salon de înfrumusețare?

Da, este sigur să efectuați piercingul septumului într-un salon de înfrumusețare sau într-un studio de piercing, cu condiția să vă asigurați că profesionistul are experiență și folosește instrumente sterile.

Alegerea să vă decorați septumul cu un piercing poate fi o experiență fascinantă și personală. Cu îngrijirea adecvată și respectarea sfaturilor profesionale, puteți bucurați de aspectul și stilul vostru unic.

Vezi și:

Photo of author

Rami

Lasă un comentariu