Piercing nas aur – o modalitate de eleganță și expresie personală

Un piercing nas aur este o formă de artă corporală care a câștigat popularitate în ultimii ani ca o modalitate de expresie personală și de adăugare a unei note elegante la aspectul unei persoane. Acest tip de piercing implică perforarea sau inserarea unui inel sau a unui stud din aur în nară, oferind o privire distinctă și atrăgătoare. În acest articol, vom explora detaliile legate de piercingul nasal din aur, inclusiv procedura, întreținerea, motivele pentru care oamenii aleg acest tip de piercing și multe altele.

Procedura de piercing nas aur

Procedura de piercing nasal din aur este realizată de către un profesionist experimentat într-un studio de piercing autorizat. Iată pașii tipici ai procedurii:

 1. Curățare și dezinfecție: Piercingul începe cu curățarea și dezinfecția zonei în care va fi inserat piercingul. Acest lucru este esențial pentru a preveni infecțiile.
 2. Marcare: Piercerul va marca locul exact în care va fi efectuat piercingul pentru a asigura simetria și estetica dorită.
 3. Punct de perforare: Cu ajutorul unei ace sterilizate, se va crea un mic orificiu în nara aleasă pentru piercing.
 4. Inserarea bijuteriei: După ce punctul de perforare este pregătit, bijuteria din aur este introdusă cu grijă în nara.
 5. Finalizare: Piercerul va ajusta bijuteria astfel încât să se potrivească perfect și va oferi instrucțiuni pentru îngrijirea ulterioară.

Întreținerea piercingului nasal din aur

Pentru a asigura o vindecare corespunzătoare și pentru a evita complicațiile, este esențial să acordați atenție îngrijirii piercingului. Iată câteva sfaturi importante:

 • Curățare zilnică: Folosiți o soluție salină sau apă sărată pentru a curăța zona piercingului și bijuteria. Evitați să atingeți piercingul cu mâinile necurate.
 • Evitați submersiunea: Evitați să vă scufundați în piscine sau să faceți baie în apă sărată în primele săptămâni după piercing.
 • Evitați să răsuciți bijuteria: Nu răsuciți sau rotiți bijuteria în nara, deoarece acest lucru poate irita și întârzia procesul de vindecare.
 • Protejați piercingul: Evitați să folosiți machiaj sau produse cosmetice în zona piercingului și asigurați-vă că nu intră în contact cu praf sau murdărie.

Motive pentru alegerea unui piercing nasal din aur

Pentru mulți oameni, un piercing nas aur este o formă de expresie personală și un mod de a-și sublinia stilul și personalitatea. Iată câteva motive comune pentru care oamenii aleg acest tip de piercing:

 1. Eleganță și rafinament: Aurul este un metal prețios asociat cu luxul și eleganța, ceea ce face ca un piercing din aur să fie o alegere sofisticată.
 2. Exprimarea creativității: Piercingul nasal oferă o modalitate unică de a-ți exprima creativitatea și individualitatea.
 3. Aspect estetic: Mulți oameni consideră că un piercing nas aur adaugă un plus de frumusețe și atracție vizuală feței lor.
 4. Tradiție culturală: În unele culturi, piercingul nasal face parte din tradițiile și obiceiurile de secole, având semnificații specifice.

Cât timp durează vindecarea unui piercing nasal din aur?

Timpul de vindecare poate varia de la persoană la persoană, dar în general, durează între 6 și 8 săptămâni. Este important să respectați instrucțiunile de îngrijire pentru a accelera procesul de vindecare.

Este dureros să fac un piercing nasal din aur?

Senzația de durere variază de la individ la individ, dar mulți descriu procedura ca fiind relativ suportabilă, cu o senzație de înțepătură sau disconfort temporar. Piercingul se realizează foarte rapid.

Pot să îmi schimb bijuteria după vindecare?

Da, după ce piercingul este complet vindecat, puteți alege să schimbați bijuteria. Asigurați-vă că utilizați bijuterii de înaltă calitate și curățați zona înainte de a face schimbarea.

Care este prețul aproximativ al unui piercing nasal din aur?

Costul unui piercing nas aur poate varia în funcție de locație, studio și bijuterie. În medie, prețurile încep de la câteva sute de lei și pot crește în funcție de calitatea aurului și a bijuteriei alese.

Vezi și:

Photo of author

Ion

Lasă un comentariu