Piercing ureche cartilaj: tot ce trebuie să știți

V-ați gândit vreodată să vă faceți un piercing în urechea de cartilaj? Este o formă de exprimare personală și de artă corporală care a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani. Acest articol vă va oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a lua o decizie informată cu privire la piercing-ul urechei de cartilaj.

Ce este un piercing în urechea de cartilaj?

Un piercing în urechea de cartilaj implică perforarea sau găurirea cartilajului care formează partea superioară a urechii. Acest tip de piercing poate fi plasat în diferite zone ale urechii de cartilaj, inclusiv:

 • Helix: Aceasta este partea exterioară a urechii de cartilaj, cunoscută sub numele de „barajul elixir”.
 • Conch: Acest piercing se află în zona concavă a urechii, numită concha.
 • Daith: Este un piercing situat în partea interioară a urechii, în apropierea canalului auditiv.

Cum se realizează un piercing în urechea de cartilaj?

Pentru a vă face un piercing în urechea de cartilaj, este esențial să căutați un studio de încredere cu un piercer profesionist și experimentat. Procesul poate varia în funcție de zona aleasă pentru piercing, dar în general implică următoarele etape:

 1. Curățarea și dezinfectarea zonei pentru a preveni infecțiile.
 2. Marcajul cu un marker special pentru a identifica locul exact al piercing-ului.
 3. Utilizarea unui ac steril pentru a crea gaura în cartilaj.
 4. Introducerea bijuteriei de piercing în gaura creată.
 5. Închiderea bijuteriei și oferirea de sfaturi pentru îngrijirea ulterioară.

Ce trebuie să știți înainte de a vă face un piercing în urechea de cartilaj?

Există câteva aspecte importante pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a vă face un piercing în urechea de cartilaj:

 • Durere și vindecare: Piercing-ul în urechea de cartilaj poate fi dureros și necesita o perioadă de vindecare, care poate varia de la câteva săptămâni la câteva luni.
 • Infecții: Îngrijirea necorespunzătoare a piercing-ului poate duce la infecții. Este esențial să urmați instrucțiunile piercerului cu privire la curățarea și îngrijirea corectă.
 • Alergii: Unele persoane pot dezvolta alergii la metalele din bijuteriile de piercing. Asigurați-vă că bijuteria aleasă este compatibilă cu pielea dumneavoastră.

Cum să aveți grijă de piercing-ul în urechea de cartilaj?

Îngrijirea corectă este crucială pentru a evita complicațiile și pentru a asigura o vindecare rapidă a piercing-ului. Urmați sfaturile piercerului și aveți în vedere următoarele:

 1. Curățați piercing-ul cu soluție salină sau cu produse recomandate de piercer.
 2. Evitați să vă atingeți piercing-ul cu mâinile murdare.
 3. Evitați să schimbați bijuteria prea devreme, deoarece acest lucru poate irita zona.
 4. Protejați piercing-ul de lovituri sau tracțiune excesivă.

Îndepărtarea piercing-ului în urechea de cartilaj

Dacă decideți să vă îndepărtați piercing-ul în urechea de cartilaj, este recomandabil să mergeți la un piercer profesionist pentru a efectua acest proces. Îndepărtarea neadecvată poate duce la cicatrici sau alte complicații.

Faq despre piercing-ul în urechea de cartilaj

Cât timp durează vindecarea unui piercing în urechea de cartilaj?

Perioada de vindecare poate varia de la câteva săptămâni la câteva luni, în funcție de persoană și de îngrijirea acordată piercing-ului.

Poate cauza durere un piercing în urechea de cartilaj?

Da, piercing-ul în urechea de cartilaj poate fi dureros, mai ales în primele zile după efectuarea sa. Durerea ar trebui să scadă pe măsură ce trece timpul și vindecarea progresează.

Există riscul de infecție cu un piercing în urechea de cartilaj?

Da, există un risc de infecție dacă nu se respectă igiena corectă și instrucțiunile de îngrijire. Este esențial să curățați și să îngrijiți corect piercing-ul pentru a preveni infecțiile.

Pot purta căști sau căști după ce am făcut un piercing în urechea de cartilaj?

Este recomandabil să evitați presiunea excesivă pe zona piercing-ului pentru a preveni disconfortul sau complicațiile. Consultați piercerul pentru recomandări specifice.

În concluzie, piercing-ul în urechea de cartilaj poate fi o formă frumoasă de exprimare personală, dar necesită o grijă adecvată pentru a evita complicațiile. Asigurați-vă că alegeți un studio de încredere și urmați cu strictețe instrucțiunile de îngrijire pentru a vă bucura de piercing în cea mai bună formă posibilă.

Vezi și:

Photo of author

Simina

Lasă un comentariu