Piercing industrial

Piercingul industrial este o formă distinctă de piercing care a devenit tot mai populară în ultimii ani. Acesta implică perforarea cartilajului din partea superioară a urechii și atașarea unui bijuterii speciale, care rulează de-a lungul urechii. Este cunoscut și sub numele de „piercing scaffold” sau „piercing barbell”. Acest tip de piercing oferă o estetică unică și atrăgătoare, dar necesită o atenție deosebită la igienă și întreținere.

Origini și evoluție

Piercingul industrial are origini interesante. A fost popularizat în special în anii ’90 și a evoluat de la practicile tradiționale de piercing ale popoarelor indigene. Inițial, piercingul industrial a fost asociat cu subcultura punk și alternativă, dar a devenit treptat un element de modă tot mai apreciat și acceptat.

Ce implică un piercing industrial

Pentru a obține un piercing industrial, un artist profesionist în piercing va folosi o acă specială pentru a face două găuri în cartilajul urechii superioare. Aceste găuri vor fi apoi conectate cu o bară lungă sau un cerc, numită și „barbell”. Bijuteria va trece prin cele două găuri, creând astfel aspectul caracteristic al piercingului industrial.

Este important să căutați un studio de piercing de încredere și să vă asigurați că artistul are experiență în realizarea acestui tip de piercing. Igiena este esențială pentru a preveni infecțiile și problemele post-piercing.

Îngrijirea și vindecarea

După ce ați obținut un piercing industrial, trebuie să acordați o atenție deosebită igienei și să urmați sfaturile artistului de piercing pentru îngrijirea corectă. Este posibil să experimentați roșeață, umflături și secreții în primele săptămâni, dar acestea sunt în general normale. Cu toate acestea, este important să monitorizați orice semn de infecție și să consultați un medic dacă aveți îngrijorări serioase.

Stil și diversitate

Piercingul industrial este versatil și oferă o gamă largă de opțiuni de stil. Există diferite tipuri de bijuterii industriale, inclusiv barbells cu diverse forme și culori, precum și variante personalizate care vă permit să vă exprimați individualitatea. Poziționarea exactă a piercingului poate varia și poate fi personalizată pentru a se potrivi cu forma urechii dumneavoastră.

Este dureros piercingul industrial?

Intensitatea durerii poate varia de la o persoană la alta, dar în general, piercingul industrial este considerat a fi moderat până la ușor dureros. Durerea inițială este de scurtă durată, și majoritatea oamenilor o pot tolera fără probleme.

Cât durează vindecarea unui piercing industrial?

Vindecarea completă a unui piercing industrial poate dura de la câteva luni până la un an, în funcție de factori precum igiena, genetica personală și îngrijirea corespunzătoare. Este important să nu schimbați bijuteria prea curând, deoarece acest lucru poate încetini procesul de vindecare.

Poate cauza probleme de sănătate un piercing industrial?

În general, dacă este îngrijit corect, un piercing industrial nu ar trebui să cauzeze probleme majore de sănătate. Cu toate acestea, există riscul de infecție, alergii la metalele bijuteriei sau de respingere a piercingului, în cazuri rare. Este important să acordați atenție semnelor de disconfort sau infecție și să căutați îngrijire medicală dacă este necesar.

Vezi și:

Photo of author

Ion

Lasă un comentariu